Bejelentés


Kertészkedés Szabadidő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Szeretnék bemutatni egy egyszerüen elkészíthető öntöző rendszert. Egy 5l-es müanyag flakon kupakjába fúrtam egy lyukat és oda beragasztottam egy a vilanyszerelésben használatos műanyag gégecsövet.

.

A műanyag csőre 50cm-enként fúrtam egy 1,5mm-es lyukat úgy hogy a cső mindkét oldalát átfúrtam Ezekre a lyukakra pamut ruhadarabot tekertünk és a két végén szigetelő szalagal rögzítettem. Ősszel a csövet kiszedem és a rátekert ruhadarab ami szétfoszlott eltávolítom és tavasszal újat teszek rá. A piros szigetelőszallag célja hogy lássam hol van a lyuk fúrva. Akinek még jó a szeme ezt elhagyhatja. . A ruhadarab rögzítésére van egy jobb módszer is kb 25cm hosszú szigetelt rézdtótal rögzíteni. Ősszel könyebb leszedni mint a szigetelőszallagot és a következő évben újból fölhasználható.

Ezt a csövet olyan mélyre helyeztük hogy a palántákat a csö tetejére tudjuk ültetni. A cső egyik végére a beragasztott kupakra rácsavarozott müanyag edényt helyeztem és az oszlopra kötöttem. A flakon tetejét kivágtam. A cső másik végét olyan magasra hoztam föl mint a másik végén levő tartály teteje. A tartály tetejére egy szúnyoghálót kötöttem hogy a belepotyogó szemét nehogy eldugítsa a csövet. . A palántákat a lyukak fölé ültetük és falevélel bemulcsoztuk. .

 

Az első év volt hogy az egész családnak elegendő uborka termett nem csak a friss fogyasztásra de még eltenni is sikerült. Októberben volt egy fagyos nap ami az uborkák végét jelentette pedig még tele volt virággal.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!