Bejelentés


Kertészkedés Szabadidő


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

ASZALÁS Kemencébe Csak az érett vagy inkább túlérett gyümölcs jó az aszaláshoz. A szabad légáramlást biztosítani kell hogy a pára el tudjon távozni. Kb 2/3 nyomjuk be a súbert. Sütőben is lehet legjobb ha légkeverésre állítjuk kb 80 fokon Meggy cseresznye ha egészben mag nélkül szeretnénk akkor 1-2 órai aszalás után a mikor kezd ráncosodni kivesszük kicsit lehűtjük gyümölcsszárnál kinyomjuk a magot. Ha túl későn próbáljuk kinyomni akkor nehéz lesz. A félbevágott gyümölcsöt mindig húsával fölfele tegyük a szárítóba. Mikor a vágási felület beszárad akkor kezdjük el forgatni. (Szilva Füge) Jobb lesz az aszalvány ha többször kivesszük lehűtjük és megforgatjuk. Szilvánál ha fényes fekete a húsa akkor kész. Nem szabad csont szárazra aszalni. Almát körtét kb ujjnyi vastagra szeleteljük le majd aszaljuk. Medvehagyma Bodza, csipkebogyó is aszalható . Az aszalvány akkor jó ha még rugalmas és hajlítható. Finomabb lesz ha a már teljesen kihűlt aszalványra kevés langyos vízben föloldott cukrot öntünk rá. ( 1dl víz kb. 50dkg cukor) Összerázzuk és 2-3 percre mikróba fölmelegítjük. Aszalás után 24 óráig száraz hűvös helyen kell tartani. Zacskókba szedjük és ha van fóliázó gép kiszívatjuk a levegőt és lezárjuk. Hűtőládában korlátlan ideig tárolhatjuk.

Sütés után mikor a kemence hőfoka leesik kb 150C-ra lehűl alkalmas az aszalásra. Mikor a kemence lehűl kb 40-50 fokra újból fölfűtöm a kemencét és visszateszem az aszalványokat. Általában egy napid tart az aszalás.

 

Fa lécekből készült keret aljára a méhészboltokban kapható vasszövet hálót tettem az alsó keret aljába 4darab nagyméretű facsavart csavaroztam be hogy a keret közvetlenül ne érintkezzem a kemence aljával. Erre jön a megmosott megszárított és fölaprított gyümölcs.

.

Három keretem van de vigyázni kell vele mert a legfelsőben jobban szárad a gyümölcs ezért a legfelsőre egy  dróthálót teszek.

.

.

.

 

 

Fagyasztó ládában tárolás
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!